Groepen‎ > ‎

Scratch

Het favoriete huisdier van CoderDojo

De Scratch kat is het favoriete huisdier van elke CoderDojo: ze doet niet in huis en voert zonder zeuren alle instructies uit die je haar geeft. Scratch is de ideale programmeertaal om kinderen van zowat 7 tot 99 jaar de basisprincipes van programmeren te laten ontdekken.
In Scratch kies je zelf welke "sprites" er meedoen in je computerprogramma en geef je instructies door blokjes aan elkaar te puzzelen. Geen saaie eentjes en nulletjes typen dus, maar vooral zelf leuke dingen verzinnen, maken en delen!

Aan het werk

Online

Op http://scratch.mit.edu/ kan je op "Create" klikken en meteen beginnen programmeren. Dit is een on-line editor, wat wil zeggen dat je steeds een internetverbinding nodig hebt om hiermee te kunnen werken. Op de Scratch website kan je je eigen scratch account aanmaken: zo kan je al je coole projecten op de Scratch website bewaren en delen met Scratchers over heel de wereld.

Offline

Op http://scratch.mit.edu/scratch2download/ vind je installatiebestanden om een offline-editor van Scratch te installeren. Deze kan je dus gebruiken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Hulp nodig

Hulp of inspiratie nodig?

http://scratchweb.nl/ - Nederlandstalige hulpmidelen, zoals de Scratchkaarten .

Op deze pagina vind je onderaan bij de attachments de Nederlandstalige beginnershandleiding.

http://scratch.mit.edu/discuss/19/ - Een Nederlandstalig discussieforum waar je met al je Scratch vragen terecht kan.

http://scratch.mit.edu/explore/ - voorbeelden van alle Scratchers. Je kan elk project van binnen bekijken om uit te vissen hoe het gebouwd is.

ċ
J V,
18 mrt. 2016 06:11
Ċ
J V,
20 sep. 2015 13:05
Comments